Uusi opas elintarvikkeiden tuotekehitysprosesseista

Kirjan kansi

Tuotekehitystaituri, osa 1: Teknologia- ja tuotekehitys elintarvikealalla tarjoaa kattavan katsauksen elintarvikkeiden tuotekehitysprosesseihin, jotka ovat avainasemassa elintarvikealan yritysten menestyksessä. Innovatiivisten ja laadukkaiden tuotteiden kehittäminen auttaa vastaamaan jatkuvasti muuttuvien markkinoiden ja kuluttajien tarpeisiin.

Tuotekehitystaiturin avulla perehdytään mm. elintarvikkeiden prosessointiin ja tuotekehitykseen sekä tuotekehitysprojektin suunnitteluun ja toteutukseen sekä opitaan ymmärtämään jalostusprosessien vaikutukset tuotteen laatuun. Oppaassa käydään läpi myös erilaisia tuotekehitysprosesseja, jotka koostuvat useista vaiheista. Niiden huolellinen läpikäynti varmistaa tuotteen laadun ja kilpailukyvyn markkinoilla. Lisäksi oppaassa käsitellään myös aistinvaraisia arviointimenetelmiä, jotka ovat elintarvikkeiden tuotekehityksen olennaisia työkaluja.

Julkaisu on osa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamaa koulutushanketta, joka toteutettiin SeAMKin ja Foodwest Oy:n yhteistyönä syksyllä 2024.

Tuotekehitystaituri, osa 1: Teknologia- ja tuotekehitys elintarvikealalla
Kumpulainen, Juuso; Mäkelä, Kaisa; Alarinta, Jarmo (toim.)
Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja C. Oppimateriaaleja 16

Julkaisun pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2024112897446

Koko julkaisu löytyy Theseuksesta.