Harjoittelut

Harjoittelu yhdistää opinnot työelämään, ja harjoitteluista hyötyvät niin opiskelijat kuin työnantajatkin. Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta työelämästä ja mahdollisuuden soveltaa SeAMKissa oppimaansa. Työnantajat saavat vuorostaan käyttöönsä innokkaan uuden työntekijän, joka voi omalla panoksellaan olla merkittävässä roolissa kehittämässä työnantajan toimintaa eteenpäin.

Myös kansainvälisyys näkyy vahvasti harjoittelussa. Lukuisat opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille kartuttamaan harjoittelukokemusta ja omaksumaan kansainvälisiä työtapoja.

Luonnonvara-ala ja ravitsemisala

Agrologit

SeAMK Ruoka -yksiköllä on perinteisesti ollut voimakas yhteistyö alueen maatalousyrittäjien kanssa sekä myös valtakunnallisesti. Maatilaharjoittelujen vaatimuksena on hyvien toimintatapojen mukaan hoidettu tila, jossa omistajilla on alan koulutus sekä kiinnostus harjoittelijan ohjaukseen ja koulutukseen.

Opiskelijat tekevät erikoistumisharjoittelun kolmannen opiskeluvuoden kesällä Suomessa tai ulkomailla. Erikoistumisharjoittelussa opiskelijalla on hieno mahdollisuus kokeilla oman koulutusalansa työtä. Vastavuoroisesti työnantajat saavat kohdata henkilökohtaisesti mahdollisia tulevia työntekijöitä sekä välittää tietoa SeAMKille työelämän vaatimuksista.

Opinnäytteen teko on myös mahdollista erikoistumisharjoittelun yhteydessä. Harjoittelupaikka voi tarjota opinnäytetyön aiheen jo ennen harjoittelun alkamista ja opiskelija voi kerätä opinnäytetyön aineistoa harjoittelun aikana.

Lisätietoja erikoistumisharjoittelusta

Latva-Kyyny, Marjo

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358408300423

Restonomit

Restonomiopiskelijat suorittavat 8 viikkoa kestävän harjoittelun ensimmäisen opiskeluvuotensa lopussa. Harjoittelu alkaa yleensä huhti-toukokuussa, ja sen tavoitteena on, että opiskelija osallistuu monipuolisesti ruokatuotannon eri toimintoihin ja tekee ensisijaisesti suorittavaa työtä. Taitojen ja kokemuksen myötä opiskelija oppii huomioimaan turvallisuuden, terveellisyyden, taloudellisuuden ja elämyksellisyyden sekä asiakaspalvelun osana ruokapalveluja. Ensimmäisen vuoden harjoittelu suoritetaan Suomessa tai ulkomailla julkisessa tai yksityisessä ateriapalveluita tuottavassa yrityksessä.

Restonomiopiskelijoiden syventävä harjoittelu suoritetaan pääsääntöisesti kolmantena opiskeluvuonna. Kesto syventävällä harjoittelulla on 12 viikkoa ja sisältö vaihtelee opiskelijan valinnaisten ammattiopintojen ja omien uratoiveiden mukaisesti. Opiskelijat ovat saaneet harjoittelussa kokemuksia esimerkiksi ruokapalvelun esihenkilötyöstä, tuotekehityksestä ja neuvontatyöstä. Harjoittelupaikka voi tarjota opiskelijalle toimeksiantoja myös erilaisista projektitöistä tai esimerkiksi opinnäytetyön aiheen.

Lisätietoja restonomiopiskelijoiden harjoitteluista

Juurakko, Paula

Lehtori

erikoisala

Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus

sähköposti

puhelin

+358408302293

Lisätietoja kansainvälisestä harjoittelusta

Nieminen, Kirta

Lehtori

erikoisala

Elintarvikehygienia, omavalvonta, tuotekehitys, ruokatuotantoprosessit, kestäväkehitys ammattikeittiössä, tilasuunnittelu, IT-järjestelmät (alan)

sähköposti

puhelin

+358408305081

Liiketalouden ala

SeAMKin liiketalouden alan opiskelijat suorittavat harjoittelunsa eri organisaatioissa, yrityksissä ja yhdistyksissä luoden kontakteja työelämään. Harjoittelun tarkoituk­sena on myös, että opiskelija perehtyy omaan alaansa todellisessa työympäristössä ja oppii soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Tradenomien harjoittelujaksot kestävät viisi kuukautta ja ajoittuvat kolmanteen opiskeluvuoteen. Syyslukukaudella (aloitus pääsääntöisesti syyskuun alussa) harjoittelun suorittavat markkinoinnin, myynnin, liiketoiminnan kehittämisen ja henkilöstöjohtamisen suuntauman valinneet. Kevätlukukaudella (aloitus pääsääntöisesti tammikuusssa) harjoittelun suorittavat taloushallinnon ja digitaalisen liiketoiminnan suuntauman valinneet opiskelijat.

Kaikkien liiketalouden opiskelijoiden harjoittelu on 30 opintopisteen mittainen. Käytännössä tämä tarkoittaa noin viiden kuukauden työaikaa. Työtunteja kertyy viikossa keskimäärin 36 (+ ruokatunnit). Koko harjoittelun aikana tunteja kertyy noin 720.

Kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijoiden harjoittelu sijoittuu 3. vuoden syksyyn ja on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Harjoittelu alkaa normaalisti syyskuun alusta, ja se loppuu tammikuun puolen välin jälkeen.

Lisätietoja liiketalouden ja yrittäjyyden harjoittelusta

Havulehto, Sari

Suunnittelija, harjoittelijapalvelut

sähköposti

puhelin

+358408303975

Lisätietoja kirjasto- ja tietopalveluiden harjoitteluista

Mäkinen-Laitila, Sari

Lehtori, opinto-ohjaaja

sähköposti

puhelin

+358408680077

Kulttuuriala

Kulttuurituotannon opiskelijat ovat työharjoittelussa toisen vuoden syksyllä noin neljän kuukauden ajan. Opintopisteitä tältä ajanjaksolta kertyy noin 25 kpl. Kulttuurituontannon opiskelijoilla on harjoittelu myös kolmannen vuoden keväällä viiden kuukauden ajan, josta opiskelija saa 35 opintopistettä. Molemmat harjoittelut voidaan tehdä myös kesää hyödyntäen, jolloin joko aloitetaan jo kesällä tai harjoittelua jatketaan kesän ajan.

Lisätietoja kulttuurituottajien harjoittelusta

Leikkari, Esa

Koulutuspäällikkö

sähköposti

puhelin

+358408304270

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysalan opintoihin sisältyy useita harjoittelujaksoja. Jaksojen määrä ja kesto riippuvat tutkinto-ohjelmasta. Jaksojen aikana opiskelijat harjoittelevat tietojensa ja taitojensa käytäntöön soveltamista.

Harjoitteluorganisaatiolla on mahdollisuus vaikuttaa opiskelijan harjoitteluun. Organisaatiot ovat osallistuneet jakson suunnitteluun esimerkiksi soveltamalla harjoitteluun liittyviä tehtäviä osaksi organisaation toimintaa. Usein yhteistyötä opiskelijan ja organisaation välillä on myös jatkettu opinnäytetyön tai projektin merkeissä.

Lisätietoja fysioterapeuttien harjoittelusta

Svahn, Tarja

Koulutuspäällikkö

sähköposti

puhelin

+358408302296

Lisätietoja geronomien harjoittelusta

Niemelä, Tua

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358509174288

Lisätietoja sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien harjoittelusta

Store, Kristiina

Koulutuspäällikkö

sähköposti

puhelin

+358408302132

Lisätietoja sosionomien harjoittelusta

Niemelä, Tua

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358509174288

Lisätietoja Nursing-harjoittelusta

Asunmaa, Marjut

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358406807117

Tekniikan ala

Projektiopinnot ja työharjoittelu suoritetaan tekniikan alan koulutuksissa työelämälähtöisesti. Käytännönläheisillä jaksoilla valmennamme insinööri- ja rakennusmestarikoulutuksen opiskelijoitamme siirtymään työelämän projektien ja tehtävien kimppuun. Projektiopinnot ja työharjoittelu mahdollistavat insinööri- ja rakennusmestariopiskelijoiden voivan tarttua niin vasaraan kuin suunnitelmiinkin. Tarpeen määrittävät yrityksen antamat toimeksiannot. Näiden kautta opitaan työelämätaitoja ja saadaan kontakteja työelämän yrityksiin ja organisaatioihin.

Lisätietoja automaatiotekniikasta ja tietotekniikasta

Lehto, Jyri

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358408300310

Lisätietoja bio- ja elintarviketekniikasta

Pasto, Matti-Pekka

Lehtori

erikoisala

Elintarvikealan tuotekehitys, liha- ja valmisruokateknologia, pakkaustekniikka

sähköposti

puhelin

+358408680100

Lisätietoja konetekniikasta

Yli-Hukkala, Jussi

Lehtori

sähköposti

puhelin

+358408319622

Lisätietoja rakennustekniikasta

Viljanmaa, Marita

Koulutuspäällikkö

sähköposti

puhelin

+358408302192