Strategia ja arvot
SeAMKin strategia 2020-2024 (2030)
Seinäjoen ammattikorkeakoulun strategia vuosille 2020-24 kantaa työnimeä Kokoaan suurempi ja entistä verkottuneempi SeAMK. Tämä tarkoittaa, että SeAMK haluaa jatkossa ensinnäkin kasvaa, olla kokoonsa nähden entistä vaikuttavampi ja tuloksekkaampi ja toisaalta strategisiin päämääriin pyritään entistä tiiviimmällä yhteistyöllä sekä alueen yritysten ja yhteisöjen että kumppanikorkeakoulujen kanssa.
SeAMK missio
SeAMKin missiona on osaamisen, kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kasvattaminen.
SeAMK visio 2030
Kansainvälinen, yrittäjähenkinen SeAMK – paras korkeakoulu opiskelijalle.
SeAMKin arvot
-
Yrittäjähenkisyys
Etsimme uutta ja kokeilemme rohkeasti, meillä on lupa epäonnistua kokeilussa, mutta emme anna periksi. Meillä on tekemisen meininki. Olemme palvelualttiita ja toimimme tuloksellisesti.
-
Kansainvälisyys
Tarjoamme opiskelijoille ja henkilökunnalle mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja edistämme kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä. Kansainvälistämme maakuntaa.
-
SeAMK-henki
Teemme asioita yhdessä, arvostamme toisiamme ja välitämme toisistamme. Toimimme avoimesti ja vuorovaikutuksellisesti. Iloitsemme yhdessä menestyksestä. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja ammattikorkeakoulustamme.
-
Vastuullisuus
Kannamme vastuuta opiskelijoiden ammattitaidosta ja työllistymisestä sekä maakunnan menestyksestä. Välitämme yhteisestä hyvinvoinnista ja ympäristöstä. Vastaamme jokainen tekemisestämme ja rohkaisemme opiskelijoita vastuun ottamiseen. Kehitämme osaamistamme ja jaamme tietoa muille.
Painoalat
SeAMK profiloituu yrittäjyyteen ja ruokaan sekä haluaa visionsa mukaisesti olla paras korkeakoulu opiskelijalle. SeAMKin painoalat ovat yhtenevät Etelä-Pohjanmaan korkeakoulustrategian ja maakuntastrategian painoalojen kanssa. SeAMK suuntaa opetus- ja TKI-toimintaansa sekä verkostojansa painoalojen mukaan. Painoalojen sisällä SeAMKin vahvuusalat ovat ruokaturvallisuus, digitaalinen valmistus ja teollinen internet, hyvinvointiteknologia sekä kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset.
-
Kestävät ruokaratkaisut
- Ruokaturvallisuus
- Ravitsemus
- Kestävät ruoantuotantomenetelmät ja -palvelut
- Maatalouden ja ruoka-alan yritystalous
Tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Taru Mäki
puh. 040 830 4105
taru.maki(at)seamk.fi -
Älykkäät teknologiat
- Digitaalinen valmistus ja teollinen internet
- Digitaalinen innovaatiokeskittymä (DIH)
- Digital Factoryn Akatemia
- Teollisuuden ja rakentamisen kilpailukyky, tuottavuus ja uudistuminen
Tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Jukka Mattila
puh. 040 8300 379
jukka.mattila(at)seamk.fi -
Hyvinvointi ja luovuus
- Hyvinvointiteknologia
- Työelämän laadun kehittäminen erityisesti työhyvinvoinnin ja johtamisen näkökulmasta
- Ennakoiva ja voimavaralähtöinen vanhustyö
- Hyvinvointia ja osallisuutta edistävät sosiaali- ja terveyspalvelut
Tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Tanja Hautala
puh. 040 830 4030
tanja.hautala(at)seamk.fi -
Yrittäjyys ja kasvu
- Kasvuyrittäjyys
- Omistajanvaihdokset
- Yrittäjyysaikomukset ja opiskelijayrittäjyys
- Liiketoiminnan strateginen kehittäminen ja kiertotalous
- Matkailuliiketoiminnan kehittäminen
Tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Pauliina Talvitie
puh. 040 830 2382
pauliina.talvitie(at)seamk.fi
SeAMKin vahvuusalat painoalojen sisällä
Näiden vahvuusalojen tutkimusta ja kehittämistä tehdään yhdeksässä tutkimusryhmässä. Tutustu tutkimusryhmiimme täällä »
(Verkkosivulla on ei-saavutettavia tiedostoja (esim. Word, PowerPoint, PDF). Pyrimme saattamaan tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian.)