SeAMK Parkissa: Tutustu SeAMKiin Ideaparkin keskusaukiolla

#

SeAMK ottaa Seinäjoen Ideaparkin keskusaukion haltuun päivän ajaksi lauantaina 8. helmikuuta 2025. Eri pisteillä on mahdollisuus tutustua kattavasti koulutustarjontaan sekä ajankohtaiseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan yhteensä kahdenkymmenen esillä olevan hankkeen sekä yhteistyöyritysten avulla.

SeAMK Parkissa -päivän kantavana teemana on ruoka ja ruokajärjestelmä, jonka parissa SeAMK tekee vaikuttavaa tutkimusta ja kehittämistyötä yhdessä yritysten kanssa. Lähiruokatorilta on mahdollisuus ostaa lähiruokaa ja osallistua tuotemaistatuksiin ja -arviointeihin. Lisäksi ruokateemasta keskustellaan päivän aikana myös keskusaukion esiintymislavalta lähetettävissä keskusteluissa.

Seuraa tältä sivulta tarkentuvaa ohjelmaa ja tule tutustumaan!

Päivän ohjelma

Kello 10: Esittelypisteet avautuvat ja ovat auki kello 17 saakka

Ohjelmalava, ensimmäinen kattaus

Kello 11:00 – 11:15 Haastattelu ohjelmalavalla: Alkutuotanto: Liisa Vuorela, Koskenojan tila Oy 

Kello 11:15 – 11:30 Haastattelu ohjelmalavalla: Elintarviketeollisuus: Jemina Valli, Hunaja Hetki Oy 

Kello 11:30 – 11:45 Haastattelu ohjelmalavalla: Ravitsemus/kuluttajat: Sarita Orpana: Minimani 

Ohjelmalava, toinen kattaus

Kello 14:00–14:15 Haastattelu ohjelmalavalla: Alkutuotanto: Veli-Pekka Aila, Aila-Korpelan Tila Oy 

Kello 14:15–14:30 Haastattelu ohjelmalavalla: Elintarviketeollisuus: Lenita Kottari, Kottarin Tilameijeri

Kello 14:30– 14:45 Haastattelu ohjelmalavalla: Ruokamatkailu Elina Järvinen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu 

Tapahtumassa esillä olevat tutkimus- ja kehittämishankkeet

Euroopan unionin osarahoittamat hankkeet: 

Future Frami Food Lab  

VHH-vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet 

Kestävä ja vastuullinen ruokaprovinssi 

Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä 

NexTech Ecosystem: Monialainen innovaatiotila ja yhteiskehittämiskeskus 

MaaRaksa – Uutta suuntaa ja elinvoimaa maanrakennus- ja rakennusalan pk-yrityksiin Etelä-Pohjanmaalla 

Havu – Hyvinvointia ja elämyksiä yksityismetsistä uusien teknologioiden avulla 

HÄMY – Huomisen älykäs maatilayritys 

TIRE – Tulevaisuuden ilmastoviisas ruokajärjestelmä Etelä-Pohjanmaalla 

VEP – Vetytalouden mahdollisuudet  

Kekseliäs ja ketterä ruokaprovinssi 

Hiiliviljelyn portaat 

Ilmastokestävä elintarvikeketju 

TyhyTeko  

Vertaiskokemuksilla ja pienryhmillä uutta teknologiaa maatiloille (Vertaistekno) – SeAMK Projektit

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa 

Hevoset maaseudulla – nuoret mukana (HENU) 

HIGHFIVE  

Euroopan Unionin rahoittamat hankkeet: 

SIXFOLD 

Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahasto, josta rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto: 

Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUb-hanke  

 

Seuraavaan kuvaan on koottu SeAMK Parkissa -tapahtumaan osallistuvien hankkeiden rahoituslähteitä, yhteistyökumppaneita sekä hankkeiden omia tunnuksia.