Hae mukaan pilotointiin – vastuulliset ja vähähiiliset toimintatavat
SeAMK toteuttaa pilotoinnin viidelle mikrokoon eteläpohjalaiselle elintarvikeyritykselle.
Pilotointi sisältää yrityksessänne paikan päällä toteutettavan vierailun, jossa perehdytään elintarvikkeen tuotantoprosessiin.
Pilotoinnin tavoitteena on auttaa kehittämään yrityksen elintarvikkeiden valmistusprosessista entistä vastuullisempi ja vähähiilisempi sekä tuoda esille jo käytössä olevia hyviä vastuullisuustoimia.
Pilotointiin sisältyy esim. elintarvikkeen hiilijalanjäljen laskenta käyttäen SeAMKissa kehitettyä IKE-elintarvikkeen hiilijalanjälkilaskuria. Esim. laskurin ja prosessiin tutustumisen avulla voidaan löytää hiilisyöppöjä, joiden pienentämiseen yhdessä yrityksen kanssa etsitään keinoja.
Pilotoinnin aikana löydetään myös yrityksen jo tekemiä hyviä toimenpiteitä joista kannattaa pitää kiinni ja tuoda ne näkyväksi.
Parhaat käytännöt nostetaan esiin vuonna 2025 julkaistavassa elintarvikealan yrityksille suunnatussa oppaassa ja vastuullisuuden tarkistuslistassa.
Mikäli olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, ilmoittadu alla olevasta linkistä niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää!
Pilotoinnit tullaan toteuttamaan yrityksissä kevään 2025 aikana.
Lisätiedot:
Elina Huhta
elina.huhta@seamk.fi
040 830 0417
Toimenpide on osa Euroopan Unionin osarahoittamaa VHH-Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet-hanketta(J10202).