Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -tilaisuus
Lämpimästi tervetuloa mukaan eteläpohjalaisen ruokamatkailun kehittämiseen!
Iltapäivä on täynnä makuja, keskustelua ja uusia ideoita Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailusta. Lähiruoka, omaleimaisuus ja tulevaisuuden mahdollisuudet ovat esillä – tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten saamme matkailijat kiinnostumaan eteläpohjalaisesta ruoasta!
Paneelikeskustelussa suuntaamme katseet alueen vahvuuksiin ja unelmiin, ja tietenkin nautimme maistuvan kahvitarjoilun.
Paikka: Kurikan Lakkitehdas, Koivistonkyläntie 74, 61310 Panttila
OHJELMA:
- Tervetuloa! Jani Unkeri, Ravintola Juurella ja Äärellä
- Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hanke esittäytyy
- Lähiruokaa rakkaudella – Yrittäjä Teija Värelä, Maalaishotelli Morva
- Kahvitarjoilu
- Omaleimaisuus Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailussa – Rauni Rannanjärvi
- Ruoka- ja juomaelämykset – eteläpohjalaisen matkailun myyntivaltti?
- Paneelikeskustelu: Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun vahvuudet ja haaveet. Panelisteina: Rauni Rannanjärvi, Teija Värelä/ Maalaishotelli Morva, Jani Unkeri/ Ravintola Juurella ja Äärellä, Elina Huhta/ SeAMK
- Loppusanat
Ilmoittaudu tilaisuuteen 13.1.2025 mennessä täältä!
Puhujaesittelyt:
Teija Värelä on äiti, vaimo ja maaseudulla asuva yrittäjä, joka elää täysillä luonnonläheistä arkea. Elämääni kuuluu neljä ihanaa miestä ( puolisoni, 2 poikaa sekä naapurissa asuva isäni) ystävät ja eläimet. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti ruoka ja sen juuret-rakastan ruokaa ja erityisesti lähiruokaa, sen puhtautta ja tarinoita.
Luonto on minulle voimavara ja nautinkin erityisesti metsäkävelyistä koirani kanssa sekä avantouinnista, jotka tuovat rauhaa ja energiaa elämääni, näin myös luovuuteni pääsee valloilleen. Saan kehittää, luoda ja toteuttaa omia projektejani yrittäjänä, yhdistäen samalla perhe-elämän, rakkauden ruokaan ja yhteyden luontoon.
Tutustu Maalaishotelli Morvan verkkosivuihin.
Rauni Rannanjärvi on 28-vuotias eteleäpohjalainen matkailualan restonomi ja filosofian maisteri. Omaleimaisuus, kulttuuri ja luovuus kuuluvat hänen suurimpiin intohimoihinsa ja samalla ydinosaamiseensa. Turun yliopiston maisteriopinnot keskittyivät kulttuuriperinnön tutkimukseen. Pro gradu -tutkielmassaan hän tarkastelee eteläpohjalaisen imagon ja identiteetin välisen ristiriitaisuuden vaikutuksia alueen omaleimaisen kulttuuriperinnön hyödyntämiseen ja ilmenemiseen maakunnan kulttuurimatkailussa. Tutkielmassa tehdyt havainnot ja pohdinnat antavat eväitä myös erottuvan ruokamatkailun kehittämistyöhön.
TIlaisuus on osa Maistuvaa matkailua Ruokaprovinsissa -hanketta, jota toteuttaa SeAMK yhdessä ProAgria Etelä-Pohjanmaan kanssa. Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
Lisätietoja tapahtumasta: jonna.kielenniva@seamk.fi