Kestävyyttä ruokaketjuun-seminaari Etelä-Pohjanmaan ruoka-alalle

#

Kestävävyys on päivän sana. Tule kuuntelemaan ja oppimaan millainen on tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen ruokaketju.

SeAMK:ssa järjestetään koko ruokaketjun käsittävä vastuullisuuden teemapäivä, jonka aikana kuullaan mielenkiintoisia puhujia, verkostoidutaan, sekä ennen kaikkea opitaan miten ruokaketjusta tehdään entistä vastuullisempi ja kestävämpi.

Tule mukaan! Tilaisuus on maksuton ja paikkoja tilaisuuteen on rajoitettu määrä.

Aika: to 7.11.2024 klo 8.45-16.00
Kenelle: kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Etelä-Pohjanmaan ruokaketjun kestävyydestä
Paikka: Frami F, Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK (Kampusranta 11 Seinäjoki)

Tapahtuman aikataulu:

8.45-9.30   Aamukaffit ja ilmoittautuminen; tutustu samalla alueemme yrityksiin, sekä alueellamme tehtävään tutkimustyöhön esittelypisteiden ja posterien kautta.

9.30-11.15  Tervetuloa tapahtumaan; tapahtuman avaus, sekä aihepiiriin johdattelevia puheenvuoroja. Kirsikkana kakun päällä asiantuntijapaneeli, jossa pohditaan millainen on tulevaisuuden vastuullinen ruokaketju.

11.15-12:45 Lounastauko (omakustanteinen); tule verkostoitumaan hyvän ruuan äärelle sekä tutustumaan lounaan jälkeen paikallisesti tuotettuihin tuotteisiin. Lisäksi posterinäyttely, biohiilidemo sekä ohjatut kierrokset Framin Food Labissa.

12.45-15.30  Rinnakkaisohjelmat ja iltapäiväkaffit; tule kuuntelemaan ruokaketjun eri osiin jaoteltuja rinnakkaisohjelmia. Valitse itseäsi eniten kiinnostavimmat ja syvenny kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua!

Voit valita rinnakkaisohjelmista itseäsi kiinnostavat puheenvuorot ja siirtyä rinnakkaisohjelmien puheenvuorojen välillä kiinnostuksesi mukaan. Rinnakkaisohjelmien tarkempi sisältö selviää myöhemmin. Rinnakkaisohjelmien teemat ovat:

  • alkutuotanto
  • elintarviketeollisuus
  • ravitsemispalvelut ja kuluttajat

15.30-16.00 Yhteenveto ja tapahtuman päätös; Mitä opittiin? Lopun yhteenvedossa luodaan katsanto koko päivään, sekä palkitaan alueella vastuullista liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä (yleisöäänestys). Lisäksi äänestäneiden kesken arvotaan lähiruokaa 50€ edestä.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin tapahtumasta, lisätietoja voi kysyä: Kaisa.Makela@seamk.fi

Tapahtuma järjestetään Seinäjoen Ammattikorkeakoulun koordinoimien Etelä-Pohjanmaan ruokaketjua kehittävien hankkeiden yhteistyönä: Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä, VHH – vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet, Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi, Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi, HOKE – Hiilineutraalit, oikeudenmukaiset ja kokonaiskestävät energiayhteisöt eteläpohjanmaalla, EIP Energiaälykäs eteläpohjalainen maatila, Ilmastokestävät elintarvikeketjut, Turvevapaa ruokaketju, Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi – HävikkiHUB, Future Frami Food Lab,  FarmGuard, VEP, COMMECT, TIRE ja HÄMY (Hankkeet ovat Euroopan Unionin osarahoittamia) sekä AJURI – Ruokapalvelun ja kotitalouksien yhteistyön kestävän ruokajärjestelmän ajurina (Tampereen Talouskoulun säätiön osarahoittama). Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi – HävikkiHUB-hanke, jonka rahoitus on Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta, josta rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto.