SeAMKin TKI-toiminnassa saavutettiin merkittäviä virstanpylväitä

kategoria: Vuoden kohokohdat
Frami Food Labin vihkiäisissä nauhaa pääministeri Juha Sipilän kanssa leikkasivat SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari, SeAMKin hallituksen puheenjohtaja Kari Hokkanen ja rehtori-toimitusjohtaja Tapio Varmola.
Frami Food Labin vihkiäisissä nauhaa pääministeri Juha Sipilän kanssa leikkasivat SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari, SeAMKin hallituksen puheenjohtaja Kari Hokkanen ja rehtori-toimitusjohtaja Tapio Varmola.

Vuonna 2019 SeAMKin TKI-toiminnassa saavutettiin merkittäviä virstanpylväitä. Ulkopuolinen rahoitus hankkeisiimme oli noin neljä miljoonaa euroa, ja maksullisen palvelutoiminnan volyymi oli ennätykselliset 950 000 euroa. Seuraavassa on lueteltu muutamia kohokohtia vahvuusaloittain.

  • Kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset: Opetus- ja kulttuuriministeriön profilaatiorahoituksella menestyksekkäästi edistetty SeAMKin kasvuyrittäjyyden ja digitalisaation osaamista kohti kansainvälistä tasoa.  Lisäksi kansainvälisessä hankkeessa käynnistetty kestävän yrittäjyyden tutkimus.
  • Hyvinvointiteknologia: Hyvinvointialan robotiikan ja keinoälyn demonstraatioympäristön rakentuminen.
  • Digitaalinen valmistus ja teollinen internet: Digitaalisen innovaatiokeskittymän (Digital Innovation Hub, DIH) fully operational -statuksen saavuttaminen ja DIH-verkoston laajeneminen. Digital Factory -konseptin jatkokehitys ja laajeneminen (mm. Digital Factory Academy ja XR-teknologiat)
  • Ruokaturvallisuus: Korkean hygienian elintarvikelaboratoriotilan viimeistely osaksi Frami Foob Lab (FFL) -konseptia. FFL-konseptiin sisältyy toiminnot analyysilaboratoriosta korkean hygienian tuotantotilojen kautta aina palvelutestausravintolaan. FFL-konseptin kansainvälisen verkoston rakentaminen on aloitettu.

Lisätietoja:

Elina Varamäki
vararehtori
040 8305189
elina.varamaki@seamk.fi