SeAMK on mukana BAIT-HEI-hankkeessa edistääkseen tekoälyn integrointia korkeakoulutuksessa
SeAMK on mukana “Brilliant Artificial Intelligence Toolkit – Higher Education Instructors” (BAIT-HEI) hankkeessa, joka on Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman rahoittama. Kolmivuotinen hanke pyrkii uudistamaan opetusmetodeja ja käytäntöjä korkea-asteen koulutuksessa uusilla tekoälytyökaluilla ja -menetelmillä. Hankkeessa pyritään varmistamaan tarjoamalla akateemiselle henkilöstölle käytännön tekoälytyökaluja, että korkeakoulut pystyvät pysymään mukautuvina ja innovatiivisina.
Tämä hanke tuo yhteen yhdeksän organisaatiota yhdeksästä eri EU-maasta:
- ŠKODA AUTO Vysoká Škola OPS (Tšekki)
- Seinäjoen Ammattikorkeakoulu (Suomi)
- Institut de Haute Formation aux Politiques Communautaires (Belgia)
- Internet Web Solutions SL (Espanja)
- IDP (Italia)
- SOC Blended Learning Limited (Irlanti)
- Sveučilište u Dubrovniku (Kroatia)
- Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Saksa)
- Univerzita Komenského v Bratislave (Slovakia)
BAIT-HEI pyrkii voimaannuttamaan korkea-asteen koulutuksen opettajia ympäri Eurooppaa käyttämään tekoälyä (AI) tarkoituksenmukaisesti, vastuullisesti ja tehokkaasti kolmella keskeisellä alueella:
- Opetussuunnitelman kehittämisessä, hyödyntämällä tekoälyä kurssirakenteiden, oppimistulosten ja moduulien kestojen suunnittelussa.
- Opetusmetodeissa, parantamalla luokkahuoneen osallistavuutta ja suunnittelemalla monenlaisia tehtäviä, mukaan lukien yksilöllisiä, ryhmä- ja tutkimustehtäviä.
- Arvioinnissa, käyttämällä tekoälytyökaluja testien, kokeiden ja arviointimekanismien luomiseksi, jotka on räätälöity oppimistuloksiin.
Tekoälyn juurtuessa yhä enemmän korkeakoulujen ekosysteemiin – opiskelijoiden, tutkijoiden ja opettajien toimesta – BAIT-HEI pyrkii ratkaisemaan haasteita ja avaamaan mahdollisuuksia tarjoamalla huipputason koulutusta ja toiminnallisia resursseja.
BAIT-HEI -hankkeen yleinen tavoite on hyödyntää tekoälyn potentiaalia pedagogisten lähestymistapojen ja käytäntöjen modernisoimiseksi korkeakoulutuksessa.
Projektin erityistavoitteet sisältävät:
- Modernisoinnin tukemista kehittyneiden tekoälypohjaisten työkalujen avulla.
- Opettajien osaamisen vahvistamista mukautuvien opetussuunnitelmien ja ajantasaisten arviointien suorittamiseen.
- Vahvistetaan opettajia koulutuspaketeilla, jotka hyödyntävät tekoälyä tehokkaiden oppimateriaalien luomiseksi ja opiskelijoiden suorituskyvyn arvioimiseksi.
Hanke pyrkii merkittävästi hyödyttämään korkeakoulutusta tukemalla opetuskäytänteiden strategista modernisointia. Projektin näkemykset voivat johtaa houkuttelevampien opetustapojen, mukautuvien arviointien ja tehokkaiden opetussuunnitelmien kehittämiseen. Tekoälysovellukset voivat laajentua parantamaan työvoimakoulutusohjelmia ja mukautuvia oppimisratkaisuja.
Kokouksessa, joka pidettiin Brysselissä, osanottajat saivat mahdollisuuden esitellä itsensä, ja kokouksen ensimmäinen osa omistettiin organisaatioiden ja instituutioiden esittelylle, jotka tulevat tekemään yhteistyötä hankkeessa. Kokouksessa osapuolet analysoivat projektisuunnitelman yksityiskohdat ja määrittelivät tarkasti roolit ja vastuut projektin toiminnan toteuttamisessa. Kaikkien tavoitteiden ja tuotettavien tulosten tarkastelun jälkeen osapuolet perustivat projektin visuaalisen ilmeen valitsemalla logon ja verkkosivuston osoitteen baithei.eu, joka tulee pian olemaan verkossa.