Opetusravintola Prikassa Living Lab -tutkimustoteutus yhdessä Queen’s University Belfastin ja Helsingin yliopiston kanssa

Tällä viikolla SEAMKin opetusravintola Prikassa vierailee noin 120 ruokailijaa, jotka osallistuvat Queen’s University Belfastin, Helsingin yliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteiseen Living Lab -tutkimustoteutukseen. Tutkimusasetelmaa ei voi paljastaa, mutta Seinäjoen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet, testanneet ja valmistaneet seitsemän ateriakokonaisuutta. Osallistujat valitsevat tutkimustilanteessa niistä yhden maisteltavakseen.

– Oli mielenkiintoista olla mukana isossa tutkimusprojektissa. Olemme kehittäneet annoksia tutkimustavoitteiden linjassa joulukuusta lähtien. Annoksiin liittyen on tehty monenlaisia laskelmia ja niiden perusteella annoksia on muokattu useaan otteeseen, toteavat restonomiopiskelijat Suvi Huttunen, Ruslan Kuskov, Emilia Mastokangas ja Pekko Nordström.

Opiskelijat osallistuivat tutkimuspalavereihin, joissa tutkimuskokonaisuutta suunniteltiin Queen’s University Belfastin ja Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa. Tapaamisten välillä annoksia hiottiin ja testattiin. Yhden asian muuttaminen annoksessa muutti aina koko kokonaisuuden laskelmia ja välillä saatiin palata alkupisteeseen.
– Opiskelijoille on erittäin opettavaista olla mukana tällaisessa pitkäjänteisessä tutkimusyhteistyössä. Nyt meillä on jännittävä tutkimuksen toteutusviikko edessä, sanovat lehtori Eliisa Ylinen ja yliopettaja Kaija Nissinen.