Onnea 100-vuotiaalle Kauhajoen kotitalousopistolle!

Koristekuva

SeAMKin vuodesta 1999 tarjoama restonomikoulutus on jatkumoa kotitalous- ja ravitsemisalan koulutukselle, jota vuonna 1920 perustettu Kauhajoen kotitalousopisto on tarjonnut.

Koululla on merkittävä rooli niin Kauhajoen historiassa, kuin valtakunnallisestikin. Juhlavuoden kunniaksi on pystytetty pysyvä näyttely kotitalouskoulun perustamisesta ja sen alkuvaiheista. Näyttely sijaitsee Sanssin kulttuuritalossa, museokäytävällä aivan Eduskuntamuseon vieressä.

Alun perin näyttely itsessään valmistui avautuvaksi jo vapuksi, Kotitalouskoulun merkkipäiväksi, jolloin 100-vuotista historiaa olisikin juhlistettu, mikäli vallitseva tilanne ei olisi estänyt juhlajärjestelyjä. Juhlan kunniaksi on nyt avattu verkkosivu, josta löytyvät Kauhajoen kaupungin, Sedun ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun onnitteluvideot sekä näyttelyn esittelyvideo: https://www.kauhajoki.fi/site?node_id=2806

SeAMKissa koulutuksen sataa vuotta juhlistetaan juhlajulkaisusarjalla, joka on juuri ilmestynyt @SeAMK-verkkolehdessä: https://lehti.seamk.fi/

Julkaisusarja sisältää kattavan koosteen artikkeleita, joiden aiheet vaihtelevat opiskelijoiden muistelmista, opettajien ja johdon kirjoituksiin. Artikkeleissa luodaan katsaus ravitsemisalan eri osaamisalueiden näkökulmien kautta siihen, miten opetus ja ala ovat kehittyneet vuosien aikana.

“Lämmin kiitos kaikille 16 kirjoittajalle! Artikkelisarja sisältää upean määrän sellaista tietoa ja asiantuntemusta vuosien varrelta, jota ei aiemmin ole koottu yhteen kirjallisessa muodossa”, iloitsevat artikkelisarjaa koostaneet SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari ja yliopettaja Kaija Nissinen.