Johdanto lihateknologiaan 15 op (2024)

Johdanto lihateknologiaan -osaamiskokonaisuus antaa valmiuksia työskennellä liha-alalla. Osaamiskokonaisuuden opiskelijat saavat ymmärryksen elintarvikekemiasta ja mikrobiologiasta sekä hygienian hallinnasta. Osaamiskokonaisuudessa syvennytään erityisesti lihateknologiaan, kuten liha-alan yleisimpiin raaka-aineisiin, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttaviin tekijöihin sekä liha-alan valmistusprosesseihin.  

Osaamiskokonaisuudessa opiskelijat oppivat määrittelemään elintarvikkeiden keskeisten ainesosien kemialliset rakenteet ja ominaisuudet sekä analysoimaan ravintoaineiden pitoisuuksia. Lisäksi opiskelija tutustuu yleisiin elintarvikealan mikrobeihin ja patogeeneihin. Opiskelijat oppivat varmistamaan elintarvikkeiden laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. 

Johdanto lihateknologiaan 15 op (AMK)- osaamiskokonaisuuden lisäksi SeAMK toteuttaa Lihateknologian syventävät opinnot 10 op osaamiskokonaisuuden (YAMK) keväällä 2025. YAMK-tasoisiin opintoihin osallistumiseen vaaditaan korkeakoulututkinto. 

Johdanto lihateknologiaan 15 op (AMK) ja Lihateknologian syventävät opinnot 10 op (YAMK) -osaamiskokonaisuudet muodostavat yhdessä Liha-alan osaaja 25 op -kokonaisuuden. Molemmat osaamiskokonaisuudet käymällä hankit osaamista lihateknologiasta. Liha-alan osaaja -kokonaisuuden (25 op) suorittamalla saat Liha-alan osaaja -todistuksen. 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Koulutus toteutetaan verkko-opintoina, johon sisältyy aikaan sidottua opetusta verkossa. Lisäksi koulutus sisältää laboratorioharjoittelua Seinäjoella SeAMKin kampuksella.

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen Pepistä osaamiskokonaisuuden aikana. Allekirjoitusten varmentamiseen käytämme Digi- ja väestötietoviraston (ent. Väestörekisterikeskuksen / VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti SeAMKin validointipalvelussa. 

Osaamiskokonaisuuden jälkeen löydät opintosuorituksesi myös Oma opintopolku -palvelusta.

Kohderyhmä

Koulutus kaikille liha-alalla työskentelemisestä kiinnostuneille ja alalla jo työskenteleville henkilöille.

Kouluttaja

Kouluttajina toimivat SeAMKin asiantuntijat.

Koulutuksen sisältö

  • Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia 7 op (kevät 2024)
    • Opintojakso alkaa maanantaina 22.1. kello 17.15 etäopetuksena. Opintoihin on mahdollista liittyä myös jälkikäteen jatketun ilmoittautumisen aikana (ilmoittauduthan kuitenkin 31.1.2024 mennessä).
    • Etäopetusluennot järjestetään viikoilla 4, 5, 10, 11, 16 ja 17 maanantaisin ja tiistaisin kello 17.15-20
    • Laboratorioharjoittelua:
      • to 21.3.2024 klo 12.15-18
      • pe 22.3.2024 klo 9-15
      • to 25.4. klo 14.15-17
      • pe 26.4.2024 klo 14.15-17
    • Moodle-tentti 15.5.2024 klo 17.15-20
    • Hygieniapassitesti 25.4.2024 klo 13.15-14
  • Elintarvikekemia 5 op (syksy 2024, sisältää laboratorioharjoittelua Seinäjoella SeAMKin kampuksella)
  • Lihateknologia 3 op (syksy 2024, sisältää aikaan sidottua etäopetusta)

Opintojaksokuvauksista löydät tarkemmat tiedot opintojaksojen osaamistavoitteista, sisällöistä ja suoritustavoista. Linkki opetussuunnitelmaan lisätään myöhemmin tälle sivulle.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen (15 op) hinta on 150 euroa. Opintomaksu laskutetaan koulutuksen alkaessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika koulutukseen on päättynyt.

Opiskelijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutukseen otetaan 20 opiskelijaa. 

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi

Peruutusehdot

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tieto opiskelijaksi hyväksymisestä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka 1.2.2024 mennessä. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja opiskelija sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan (150 €), joka laskutetaan yhdessä erässä. Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, ilmoittautuminen katsotaan peruutetuksi.

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Peruutuksen voi tehdä myös ilmoittautumisaikana (31.1.2024 mennessä) sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.

 

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin.