Elintarvikekehittäjä 30 op

Toimitko jo elintarvikealalla? Oletko pohtinut elintarvikealaa tulevaisuuden työpaikkanasi?

Elintarviketeollisuudella on keskeinen rooli suomalaisen ruuan tarjoajana, tuottajana, tekijänä ja kehittäjänä. Elintarviketeollisuus kehittyy ja kansainvälistyy, mikä luo tarvetta osaamiselle ja uusille osaajille. Elintarvikealalla työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

Suorittamalla Elintarvikekehittäjä (30 op) -opintokokonaisuuden saat elintarvikkeiden valmistuksessa tapahtuville ilmiöille selityksen ja ymmärrät, miksi eri vaiheita elintarviketeollisuudessa tehdään. Saat valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Mikäli elintarvikeala ei ole sinulle ennestään tuttu, niin näiden opintojen avulla saat hyvän ymmärryksen alan toimintaympäristöstä ja prosesseista. Opintojen jälkeen tunnet elintarvikelainsäädäntöä ja ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Kohderyhmä

Koulutus sopii elintarvikealalla jo työskenteleville, alan yrittäjiksi aikoville ja alan opintoja tai työtehtäviä suunnitteleville.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Opintokokonaisuus (30 op) toteutetaan monimuoto-opintoina. Suuri osa teoriaopinnoista tapahtuu verkko-opintoina. Kaikkiin opintojaksoihin kuuluu laboratorioharjoituksia, jotka tehdään SeAMKin kampuksella. Nämä tunnit ovat lukujärjestyksen mukaisesti loppuviikosta (to-la) muutaman viikon välein. Samanaikaisten opintojaksojen laboratorioharjoitukset keskitetään samoille päiville. Laboratorioharjoitusten yhteydessä on luentoja luokkatilassa. Verkko-opintojen onnistuminen edellyttää, että opiskelijalla on käytössään tietokone, webbikamera ja headset (tai mikrofoni ja kaiuttimet). Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen ja opintosuoritusotteen.

Aloituspäivän aikataulu ja toteutus

Elintarvikekehittäjä 30 op -koulutus alkaa lauantaina 13.2.2021 klo 11.30-13.00 Info-tilaisuudella.

11.30-13.00 Info-tilaisuus, Eija Putula-Hautala
13.15-16 Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö, Matti-Pekka Pasto (opettaja tauottaa luennot)

Aloituspäivän info ja luento pidetään etänä TEAMS-sovelluksella. Huomaathan, että tarvitset kuulokemikrofonin (tai vaihtoehtoisesti kaiuttimet ja mikrofonin) ja web-kameran osallistuaksesi koulutuksen tapaamisiin.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat SeAMK Ruoka –yksikön asiantuntijat.

Koulutuksen kesto ja laajuus

Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutus käynnistyy helmikuussa 2021 ja päättyy joulukuussa 2022.

Koulutuksen sisältö

Kaikille yhteiset opintojaksot (25 op)

  • Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö, 5 op (aloitus lauantaina 13.2.2021, sisältäen opintoihin orientaation)
  • Mikrobiologia 5 op
  • Elintarvikekemia 5 op
  • Elintarvikeprosessit 5op
  • Tuotekehitys 5 op

Valinnaiset opintojaksot (opiskelija valitsee 5 op):

  • Lihateknologia 5 op
  • Meijeriteknologia 5 op
  • Viljateknologia 5 op
  • Valmisruokateknologia 5 op
  • Kasvis- ja marjateknologia 5 op

Tutustu tarkempiin opintojaksokuvauksiin! Opintojaksokuvauksista löydät tarkemmat tiedot opintojaksojen osaamistavoitteista, sisällöistä ja suoritustavoista.

Kaikille yhteiset opintojaksot (25 op)

Valinnaiset opintojaksot (opiskelija valitsee 5 op)

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 300 euroa (30 op). Opintomaksu laskutetaan koulutuksen alkaessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 24.1.2021. Opiskelijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa.

Peruutusehdot

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tieto opiskelijaksi hyväksymisestä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka 2.2.2021 mennessä. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja opiskelija sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan (300 €), joka laskutetaan kahdessa erässä (helmikuu ja huhtikuu 2021). Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, ilmoittautuminen katsotaan peruutetuksi.

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Peruutuksen voi tehdä myös ilmoittautumisaikana (24.1.2021 mennessä) sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.

Lisätiedot

  • Opintokokonaisuuteen (30 op) sisältyy yksi viiden (5) opintopisteen valinnainen opintojakso. Opiskelijan on kuitenkin mahdollista suorittaa useampiakin valinnaisiin opintoihin kuuluvia opintojaksoja erillisinä opintosuorituksina.  Erillisistä opintosuorituksista peritään avoimen AMKin opintomaksu, joka on 10 euroa / opintopiste. Tästä mahdollisuudesta tiedotetaan tarkemmin opintojen alkaessa.
  • Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin.