KasvisPro-koulutushanke saa Ravitsemusteko 2024 -palkinnon

Ryhmäkuva hankkeen asiantuntijoista.

Vuoden 2024 Ravitsemusteoksi valittiin KasvisPro-koulutushanke. Palkinnon jakoi yhdistyksen puheenjohtaja Tarja Kaipainen Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on toteuttanut hanketta yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (hallinnoija), Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Savon koulutuskuntayhtymän sekä Ammattikeittiöosaajat ry:n (Amko) kanssa. SeAMKista hankkeessa ovat työskennelleet projektipäällikkö Niina Rantakari, lehtori Eliisa Ylinen sekä av-tuottaja Verneri Klemettilä. Hanke saa Ruokaviraston myöntämää rahoitusta maa- ja metsätalousministeriön ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta.

RTY valitsee vuosittain Ravitsemusteon, jolla nostetaan esille teko tai työ, jolla merkittävästi edistetään tai on edistetty hyvää ravitsemusta, ravitsemushoitoa tai ravitsemusasiantuntijoiden tunnettuutta. Yhdistyksen hallitus tekee valinnan jäseniltä tulleiden ehdotusten perusteella.

Yhdistys piti tärkeänä sitä, että KasvisPro-hankkeessa hyödynnettiin ravitsemusasiantuntijoiden osaamista monipuolisesti: tutkitun tiedon, käytännön valintojen ja ruokakasvatuksen näkökulmasta. Hanke tuki valtakunnallista yhteistyötä kasvisruoan kehittämiseksi ja tarjonnan lisäämiseksi. Sen ydinajatuksena oli maistuva ja ravitseva kasvisruoka. Tämän takia Ravitsemusterapeuttien yhdistys pitää KasvisPro-hanketta erinomaisena ja vaikuttavana Ravitsemustekona.

”Olemme erittäin otettuja tästä tunnustuksesta. Kiitos kasvipainotteisuuden edistämisestä kuuluu kaikille, jotka ovat osallistuneet tähän KasvisPro-koulutushankkeeseen. KasvisPro tavoitti suuren joukon julkisia ruokapalveluita. Se mahdollisti ruokapalvelutoimijoiden osaamisen kehittämisen, keskinäisen kohtaamisen ja kokemusten vaihdon. Ravitsemus toimii punaisena lankana ruokapalveluiden toiminnassa. Ravitsemusasiantuntijoiden osallistuminen KasvisPro-koulutushankkeeseen oli merkittävä tekijä, kun hankkeessa tuotiin esille sitä, että kasvisruoka on ravitsemuksellisesti yhtä täysipainoinen ja monipuolinen kuin sekaruokakin.”, toteaa KasvisPro-koulutushankkeen projektipäällikkö Piia Mikonsaari.

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ja SeAMK onnittelevat lämpimästi palkinnonsaajia!

Kuvassa KasvisPro-hankkeen toimijoita: vasemmalta oikealle Piia Mikonsaari (Xamk), Marjut Huhtala (Amko), Karoliina Väisänen (Jamk), Virpi Kemi (Amko), Suvi-Tuulia Leinonen (Jamk), Sari Väänänen (Sakky), Eliisa Ylinen (SeAMK) ja Niina Rantakari (SeAMK). Kuvasta puuttuvat Laura Pulkkinen (Xamk), Jenny Lindi (Sakky) sekä Verneri Klemettilä (SeAMK).