KasvisPro-hanke ehdolla horeca-alan arvostetun PRO-palkinnon saajaksi

Lehtori Eliisa Ylinen ja projektipäällikkö Niina Rantakari pöydän ääressä tietokoneen ja esitteiden kanssa.
Lehtori Eliisa Ylinen ja projektipäällikkö Niina Rantakari iloitsevat jo toisesta hankkeen saamasta valtakunnallisesta tunnustuksesta.

Kasvipainotteista ruokailua julkisissa ruokapalveluissa edistänyt KasvisPro-hanke on ehdolla horeca-alan ammattilaisten arvostetun PRO-palkinnon saajaksi. PRO-palkinnot jakava Aromi-lehti julkaisi tämän vuoden finalistit keskiviikkona.

KasvisPro-hanke on ehdolla palkinnonsaajaksi Vastuullisuus-kategoriassa. Sarjan muut finalistiehdokkaat ovat hävikkiruokasovellus ResQ sekä työharjoittelupaikkoja ja osallistavaa päivätoimintaa tarjoava kahvila IPI.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on toteuttanut KasvisPro-hanketta yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (hallinnoija), Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Savon koulutuskuntayhtymän sekä Ammattikeittiöosaajat ry:n (Amko) kanssa. SeAMKista hankkeessa ovat työskennelleet projektipäällikkö Niina Rantakari, lehtori Eliisa Ylinen sekä av-tuottaja Verneri Klemettilä. Hanke saa Ruokaviraston myöntämää rahoitusta maa- ja metsätalousministeriön ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta.

PRO-palkintoehdokkuus on hankkeelle jo toinen valtakunnallinen tunnustus, sillä edellisellä viikolla se palkittiin Vuoden 2024 Ravitsemustekona.

Finalistien julkaisun yhteydessä käynnistyi kannustusvaihe, joka jatkuu tiistaihin 10. joulukuuta saakka. Sen aikana yritysten ja finalistien itsensä kannattaa mainostaa ehdokkuuttaan somessa ja esimerkiksi oman työpaikan seinällä. KasvisPro-hankkeelle voit ilmaista kannustuksesi täällä.

PRO-voittajat valitsee horeca-alan osaajista koostuva puolueeton tuomaristo. Finalistien keräämä kannatus kootaan materiaalipakettiin, jonka tuomaristo saa avukseen päätöksentekoon.

Palkinnot jaetaan juhlavassa PRO-gaalassa vastaremontoidussa Finlandia-talossa Helsingissä 30. tammikuuta.

Vuodesta 2002 jaettujen PRO-palkintojen tarkoituksena on juhlistaa horeca-alan osaajien ammattitaitoa ja nostaa heitä esille valtakunnanlaajuisesti.