Tradenomi (AMK), Digitaalinen liiketoiminta

SeAMKin liiketalouden tradenomikoulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monipuolinen liiketoiminnan osaaja, jolla on työelämän vaatimuksia vastaavat tiedot, taidot ja asenteet. Tutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet liiketalouden tehtäviin, erityisesti digitalisaation tuomien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Tutkinnon suoritettuaan opiskelijalla on myös hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä liiketalouden asiantuntija-, johto- ja kehitystehtävissä tai yrittäjänä tarvittava tietotekninen osaaminen.

Valmistuvien opiskelijoiden valtakunnallisen OPALA-kyselyn perusteella SeAMKin liiketalouden koulutus on sijoittunut useampana vuonna aivan kärkipäähän Suomessa. Työllistyminen valmistumisen jälkeen on ollut hyvällä tasolla.

Perusopinnoissa opiskelija perehtyy yritystoiminnan eri osa-alueisiin. Ammattiopinnoissa syvennetään osaamista taloushallinnon, markkinonnin, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen kannalta. Suuntauman moduleissa painottuvat digitaalisen markkinointi, projekti- ja tietojohtaminen ja data-analytiikka. Opintoihin liittyvä harjoittelu voidaan hyväksilukea, jos opiskelijalla on riittävästi liiketalouden alan työkokemusta. Mahdollisuutena on myös lähteä ulkomaanvaihtoon tai tehdä kansainvälinen kaksoistutkinto. Opintojen loppuvaiheessa opiskelija tekee yrityksen tai muun organisaation toimeksiantoon perustuvan opinnäytetyön.

SeAMK on paras korkeakoulu opiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) menestys opiskelijoiden arvostamana korkeakouluna jatkuu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2023 tuloksissa, joissa SeAMK sijoittui toiselle sijalle. Tämä täydentää viimeisten viiden vuoden hienon sarjan, jossa SeAMKilla on ollut kolme perättäistä ykköstilaa sekä yksi sijoitus kolmantena. Sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen parhaat oppimisympäristöt ja työelämäyhteydet. Opetuksessa, opiskelussa, opiskelutyytyväisyydessä, opiskelun tukipalveluissa sekä palautteessa ja arvioinnissa SeAMK sijoittui hienosti toiselle sijalle. Sijoitus kärkikolmikossa tuli lisäksi työelämäneuvonnassa ja opinnäytetyössä. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

  • Kevään toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Tradenomi (AMK), Digitaalinen liiketoiminta

  • Laajuus: 210 op, 3,5

  • Aloituspaikat:

    • Monimuotototeutus: 30

  • Hakuaika: 11.03.– 25.03.2025

  • Valtakunnallinen esivalintakoe 28.05.2025

  • Lue hakufaktat

Tradenomiopintojen sisältö

Liiketalouden monimuotototeutuksessa tarjotaan laaja-alaisen liiketoimintaosaamisen kokonaisuus. Digitaalisen liiketoiminnan opinnoissa syvennetään osaamista digitaalisen markkinoinnin, projekti- ja tietojohtamisen ja data-analytiikan alueilta.

Data-analytiikan modulin suorittanut opiskelija tuntee tietokantojen perusteet, data-analytiikan menetelmät sekä osaa hyödyntää BI-työkaluja. Lisäksi opiskelija ymmärtää digitaalisen markkinoinnin mittaamisen merkityksen ja osaa käyttää siihen liittyviä työkaluja.

Digitaalisen markkinoinnin modulin suorittanut opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa käytettävyydeltään toimivan verkkopalvelun sekä sitä tukevaa grafiikkaa. Lisäksi opiskelija hallitsee digitaalisen markkinoinnin tärkeimmät alueet ja osaa hyödyntää erilaisia markkinointikanavia ja -työkaluja.

Tietojohtamisen modulin suorittanut opiskelija tuntee ohjelmistoprojektien menetelmät, ohjelmiston elinkaaren käsitteet ja tietojohtamisen perusteet sekä osaa käyttää kokonaisarkkitehtuurimallinnuksen työkaluja.

Opintoja voi valita myös päiväopetuksen tarjonnasta ja virtuaaliopinnoista.

Tradenomin opiskelumenetelmät SeAMKissa

Tradenomin päiväopinnoissa käydään läpi käytännön teoriaa ja tehdään paljon erilaisia projekteja ryhmissä. Opiskelu on monimuotoista ja työelämälähtöistä sisältäen erilaisia tapoja opiskella ja oppia.

Ensimmäisenä vuonna opinnot painottuvat virtuaaliyritysopintoihin. Lisäksi opiskellaan laskentatoimea, kieliä ja kaikille pakollisia opintoja. Toisena vuonna opinnot painottuvat omaan suuntautumiseen, joiden lisäksi opintoihin sisältyy vapaasti valittavia opintoja.

Opiskelija voi suuntautua opinnoissaan seuraaville osaamisalueille:

  • Taloushallinto
  • Markkinointi
  • Digitaalinen liiketoiminta ja ohjelmointi
  • Johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen
  • International Business

Kolmantena vuonna suoritetaan harjoittelu joko kotimaassa tai ulkomailla. Kokemuksia kansainvälisestä opiskelusta ja liiketalousosaamisesta voi ammentaa myös vaihto-opiskelun merkeissä. Neljäntenä vuotena tehdään opinnäytetyö.

Opiskele tradenomiksi verkkopainotteisesti

Verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa suurin osa teoriaopinnoista on mahdollista suorittaa verkossa. Verkko-opetus voi tapahtua etukäteen määriteltynä ajankohtana (etäopetus) tai opiskelija voi opiskella verkossa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Ammattikorkeakouluopintoihin sisältyvää harjoittelua ei voi toteuttaa verkko-opintoina. Opiskelu verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa edellyttää hyvää ajankäytön hallintaa, itseohjautuvuutta ja valmiutta itsenäiseen opiskeluun.

Syksyllä 2025 alkavassa koulutuksessa mahdolliset opetustunnit pidetään Seinäjoella pääsääntöisesti parittomilla viikoilla maanantaista torstaihin klo 17.15. alkaen. Lähiopetukseen voi osallistua etänä (hybridiopetus). Opiskeluun sisältyy itsenäistä opiskelua ja etätehtäviä. Osa opintojaksoista toteutetaan kokonaan verkossa, joka vähentää myös aikataulutettujen opetustuntien määrää parittomilta viikoilta.

Kansainvälinen tradenomi

Voit suorittaa tradenomiopintosi myös kansainvälisenä tutkintona. SeAMKissa tämä on mahdollista Bachelor of Business Administration, International Business -tutkinto-ohjelmassa. Tutkintonimikkeeksi saat tällöin tradenomi (AMK), Bachelor of Business Administration (BBA). Suoritat kaikki opintosi englanniksi ja saat luokallesi opiskelijoita ympäri maailmaa. Ulkomaiset opiskelijat mahdollistavat helpon tavan kansainvälistyä.

Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto, jossa saat tutkinnon SeAMKista sekä yhteistyökorkeakoulustamme esimerkiksi Saksasta tai Tšekistä.

Tradenomi työelämässä

Tradenomit työllistyvät elinkeinoelämän palvelukseen, julkiselle sektorille tai kehittävät omaa yritystoimintaa. Tradenomit työskentelevät monilla eri toimialoilla esimerkiksi markkinoinnin, myynnin, laskentatoimen, rahoituksen, henkilöstöhallinnon ja yritystoiminnan kehittämisen tehtävissä.

Hakeminen tradenomikoulutukseen

SeAMKin tradenomikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

 

Näin haet SeAMKiin