Kulttuurituottaja (AMK)
Kulttuurituottajana olet kulttuurialan multiosaaja, jonka asiantuntemus on suurta valttia kulttuuripalvelujen ja –tuotantojen toteuttamisessa. Kulttuurituottajana ymmärrät taustatyön, käytännön työn ja luovuuden merkityksen onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.
SeAMKin kulttuurituottaja on valmis tarttumaan erilaisiin kulttuurialan työtehtäviin tuottaen palveluita juuri sinulle. Tule luomaan elämyksiä kanssamme!
Laadukasta kulttuurituottajakoulutusta
Ammattikorkeakoulujen opiskelijat antavat valmistumisvaiheessa palautetta saamastaan koulutuksesta valtakunnallisessa opiskelijapalautekyselyssä (AVOP). Tämän kyselyn mukaan SeAMKin kulttuurituottajakoulutus on saanut toiseksi parhaat pisteet vuoden 2024 aikana valmistuneilta.
Ajankohtaiset haut
Avoimen väylän haku 28.4.-9.5.2025
Hae Opintopolussa päivätoteutukseen
Lue hausta SeAMKin sivuilta
Siirtohaku 28.4.-9.5.2025
Hae Opintopolussa päivätoteutukseen
Lue hausta SeAMKin sivuilta
Oma valintatapa: SEAMKin oma kulttuurituottajien valintakoe
Huomaathan, että SeAMKin Kulttuurituottaja (AMK) -koulutuksessa noudatetaan SeAMKin omia valintaperusteita, joiden mukaan hakijat hyväksytään opiskelijoiksi. Tutustu valintatapoihin Opintopolussa hakukohteen sivulla Lue valintaperusteet -välilehdeltä.
Päättyneet haut
Päättyneiden hakujen tiedot, ohjeet ja tärkeät päivämäärät löydät aina Hakeminen-sivulla listatuilta hakukohtaisilta alasivuilta.
Kulttuurituottajan opinnot
Keskeisintä kulttuurituottaja AMK -opinnoissasi on kokonaisvaltainen tuotantoprosessin hallinta. Ideoit, suunnittelet, toteutat, tuotat teknisesti sekä markkinoit ja viestit.
Kulttuuristen arvojen lisäksi sinun on osattava huolehtia tuotannon taloudesta. Taloudellinen ajattelu luo sinulle pohjan ymmärtää hinnoittelua, myyntiä ja markkinointia. Järkevillä valinnoilla voit pitää tuotannon kulut sovitussa raamissa. Teet tiiviisti yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Sidosryhmät ovat usein avainasemassa esimerkiksi rahoituksen, heiltä saatavien palveluiden ja sisältöjen sekä yhteistoiminnan kannalta.
Kulttuurituottajan opiskelumenetelmät
Opiskelumenetelmissämme punaisena lankana on työelämän kanssa yhteistyössä toteutettavat tiimimuotoiset projektit ja toimeksiannot. Projektit mahdollistavat monialaisen yhteistyön sekä verkostoitumisen työelämän potentiaalisten työnantajien kanssa.
Ammatillisilla opinnoilla sekä työharjoittelun suuntaamisella ja uraohjauksella varmistetaan ammatillisen osaamisen syvyys. Opiskelun aikana sinulla on turvallisen ja inspiroivan ympäristön mahdollisuudet kokeilla ja testata ideoita.
Opinnoissa ei valita varsinaista erikoistumisalaa, vaan voit oppimistehtävien, työpajatyöskentelyn, projektien ja työharjoittelun kautta syventää tai laajentaa niitä kulttuurin osa-alueita, joista olet erityisesti kiinnostunut. Näin ollen oman urapolkusi suunnittelu kulkee mukana koko opintojen ajan.
Kulttuurituottaja työelämässä
Valmistunut kulttuurituottaja osaa tuottaa kulttuurisia sisältöjä ja tuotantoja eri kohderyhmille kannattavasti. Tuotannot voivat olla tapahtumia, mediatuotteita, kampanjoita sekä kulttuurisia palvelutuotteita alasta riippumatta.
Kulttuurituottajan työ käynnistyy aina asiakkaiden tarpeiden selvittämisestä. Tällaisia monipuolisia asiantuntijoita yritykset ja yhteisöt tarvitsevat. Tutkinnon jälkeen tiesi voi viedä esimerkiksi kulttuuripalveluja tarjoavan järjestön markkinointiin ja viestintään tai voit päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja yritystapahtumia tuottavaan organisaatioon.
Hakeminen koulutukseen
SeAMKin kulttuurituottajakoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa.
Tule siihen parhaaseen korkeakouluun – Hae SeAMKiin!
(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.)