Intensiiviviikko keräsi osallistujia kolmesta maasta Seinäjoelle
SeAMKilla järjestettiin 22.–26.4. Blended Intensive Programme – Harmonizing Engineering Diversity: A Sustainable Approach to Rebuilding Industrial Sites. Intensiiviviikon osallistujat olivat kolmesta eri koulusta:
- FH Münsteristä Saksasta 14 opiskelijaa (konetekniikka) ja 6 henkilökunnan edustajaa
- Thomas Moresta Belgiasta 13 opiskelijaa (rakennustekniikka) ja 3 opettajaa
- SeAMKista on 14 opiskelijaa (rakennus- ja konetekniikka) ja 3 opettajaa
Intensiiviviikolla ideoitiin Seinäjoen kaupungin teknisen toimen varikon uudelleenkäyttöä ja kehittämistä. Projekti alkoi kahdella etäluennolla ennen pääsiäistä ja se huipentui viikon kestävään intensiiviviikkoon Seinäjoella.
FH Münsterin ammattikorkeakoulun lehtori Andreas Hövener toivoi viikolta sitä, että opiskelijaryhmät työskentelevät hyvin yhdessä, heillä on hauskaa ja he löytävät annettuun tehtävään mielenkiintoisia ratkaisuja. Hän odotti myös innolla yhteistyötä Belgian Thomas Moren ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.
Andreas vierailee SeAMKissa neljättä kertaa. Osallistujat Saksasta saapuivat Suomeen sunnuntaina.
– Olen käynyt Seinäjoella ennemminkin. Tämä on mukava paikka ja ihmiset täällä ovat ystävällisiä. Kaikki on todella kätevää, pääset liikkumaan paikasta A paikkaan B todella nopeasti. Myös SeAMK on hieno paikka. On mukavaa olla täällä takaisin. (Kommentti on käännetty englannista suomeksi)
SeAMKissa toista vuotta rakennustekniikkaa opiskeleva Panu Rintamäki odottaa viikolta rentoa yhdessäoloa ja verkostoitumista kurssin muiden osallistujien kanssa. Hän on osallistunut tämän tapaisille intensiiviviikoille ennenkin ja design thinking -työtapa ja ideoiminen ovat hänellä lähellä sydäntä.
– Tällaiseen viikkoon osallistuminen on mukavaa ja plussana kivasta tekemisestä saa vielä opintopisteitäkin.
Luentojen lisäksi tutustuttiin myös paikalliseen kulttuuriin
Luentojen ja ryhmätöiden lisäksi opiskelijat ovat myös tutustuneet esimerkiksi Alvar Aalto -keskukseen, Törnävän museoon, Piirin alueeseen sekä suomalaiseen ruoka-, sauna ja avantokulttuuriin.
Belgiassa Thomas Moren ammattikorkeakoulussa rakennustekniikkaa opiskelevan Merel Vandezanden mukaan hauskinta viikossa oli päästä kokeilemaan avantouintia.
– Lempi asiani viikossa oli avantouinti. Alkuun vähän pelotti ja en halunnut kokeilla uimista, mutta sitten kun pääsin avannolle uinkin siellä kolme kertaa. En uskonut että se olisi noin kivaa. Kokeilen sitä kyllä uudelleenkin, jos joskus tulee mahdollisuus. (Kommentti on käännetty englannista suomeksi)
Merel osallistui ensimmäistä kertaa tämän tapaiselle intensiiviviikolle. Viikon aikana hän oppi paljon suomalaisilta ja saksalaisilta opiskelijoilta ja sai paljon uusia näkökulmia asioille.
– Me Thomas Moren opiskelijat olemme rakennustekniikan opiskelijoita eli ajattelemme asioita eri tavalla kuin esimerkiksi saksalaiset opiskelijat, jotka ovat konetekniikan opiskelijoita. Sain viikon aikana paljon uusia näkökulmia asioihin. (Kommentti on käännetty englannista suomeksi)
SeAMKilainen Eemil Hiltunen on ottanut tämän tapaisille intensiiviviikoilla osaa kaksi kertaa ennemminkin. Toista vuotta rakennustekniikkaa opiskeleva Eemil oli viime keväänä Saksassa ja noin kuukausi sitten Itävallassa, Salzburgissa intensiivikurssilla.
– Tällaiset viikot kehittävät englannin kielen taitoja paljon. Joka kerta kun on tällaisella kurssilla mukana, huomaa että kielitaito kehittyy aina vaan enemmän, kun sitä englantia pitää puhua koko ajan. Ja näissä oppii oman alan sanastoa ihan eri lailla, kuin vaikka kirjasta luettuna. On myös hauskaa päästä tutustumaan muihin maihin ja heidän kulttuureihinsa ja vastavuoroisesti esitellä muille tätä meidän kulttuuria ja miten elämme täällä.
Eemil suosittelee kurssia kaikille opiskelijoille, joilla vain on mahdollisuus osallistua tällaiselle kurssille.
– Suosittelen tätä kurssia kaikille, jos vain on mahdollista osallistua. Nämä ovat tosi hienoja kokemuksia.