Elintarvikealan tuote- ja palvelukehityksen edistämisestä uusi julkaisu
SeAMK on julkaissut uuden oppaan nimeltä Tuotekehitystaituri, osa 2: Asiakaslähtöinen ja innovatiivinen tuote- ja palvelukehitys elintarvikealalla. Opas tarjoaa elintarvikealan toimijoille käytännönläheisiä valmiuksia hyödyntää kuluttaja- ja käyttäjätutkimuksia tuote- ja palvelukehityksen sekä tuoteportfolion monipuolistamisen tukena.
Opas pureutuu luoviin menetelmiin ja markkinatrendien tulkintaan, jotka auttavat muuttamaan asiakastarpeet menestyksekkääksi liiketoiminnaksi. Lisäksi se tarjoaa työkaluja tuote- ja palveluinnovaatioiden kannattavuuden arviointiin, luoden edellytyksiä pitkän aikavälin menestykselle. Julkaisu on suunnattu erityisesti elintarvikealan kehittäjille, mutta sitä voidaan hyödyntää myös muiden toimialojen tuotekehitystyössä .
Oppaan kirjoittajina ovat toimineet alan asiantuntijat Terhi Junkkari, Milla Alanärä, Suvi Luoma ja Juuli Seppälä, joilla on laaja kokemus elintarvikealan tutkimuksista ja käytännön kehitystyöstä.
Julkaisu on osa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamaa koulutushanketta, joka toteutettiin SeAMKin ja Foodwest Oy:n yhteistyönä syksyllä 2024.
Terhi Junkkari, Milla Alanärä, Suvi Luoma & Juuli Seppälä (toim.) (2024)
Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja C. Oppimateriaaleja 16
Julkaisun pysyvä osoite on: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2024112897441
Koko raportti löytyy Theseuksesta.