Eduskunnan sivistysvaliokunta vieraili SeAMKissa 15.9.2021

Terhi Junkkari esittelemässä SeAMKin Frami Food Labia, Framin elintarvikelaitosta.
SeAMK Ruoka -yksikön johtaja esitteli Frami Food Lab -elintarvikelaboratoriota syyskuussa eduskunnan sivistysvaliokunnalle.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan vieraili tänään meillä SeAMKissa. Päivän ohjelma alkoi maakuntajohtaja Asko Peltolan tervetulosanoilla ja katsauksella Etelä-Pohjanmaan nykytilanteeseen, jonka jälkeen Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Jaakko Hallilan ja vararehtori Elina Varamäki kertoivat ajankohtaisia asioitamme.

Valiokuntaa kiinnostivat erityisesti SeAMKin kansainvälisyyteen liittyvät toimenpiteet ja panostukset kestävään kehitykseen, kertoo Jaakko Hallila.

Valiokunta vieraili myös SeAMKin konetekniikan, teollisen internetin ja ruoka-alan Frami Food Labin laboratoriossa. Tekniikan laboratorioiden hienouksiin valiokuntaa perehdytti tekniikan yksikön johtaja Heikki Rasku. SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari kertoi puolestaan SeAMKin Frami Food Labista, joka on noin kaksi vuotta sitten käyttöön otettu SeAMKin elintarvikelaitos ja laboratoriokokonaisuus. Siellä on mm. elintarviketeknologioiden ja – prosessien, kemiana ja mikrobiologian opetusta sekä erilliset tilat elintarvikkeiden aistinvaraiseen tutkimukseen.

Aamupäivän ohjelma päättyi restonomiopiskelijoiden tarjoamaan maittavaan lounaaseen opetusravintola Prikassa – erinomainen lounaskokonaisuus sai vierailijoilta kolminkertaiset aplodit. Alla löydät kuvia SeAMKin päivästä.

Lämmin kiitos vierailusta SeAMKiin!

Tervetulosanat aamukahvin yhteydessä
Asko Peltolan tervetulosanat aamukahvin yhteydessä.
Heikki Rasku kuvailee SeAMKin teollisen internetin laboratorion käyttömahdollisuuksia.
Heikki Rasku kuvailee SeAMKin teollisen internetin laboratorion käyttömahdollisuuksia
Terhi Junkkari esittelemässä SeAMKin Frami Food Labia, Framin elintarvikelaitosta.
Sivistysvaliokunta tutustui myös SeAMKin Frami Food Labiin.
Opiskelijat valmistautuvat tarjoiluihin opetusravintola Prikassa.
SeAMKin restonomiopiskelijat valmistautumassa lounastarjoiluihin opetusravintola Prikassa.