Myyntipäällikkö Anita vahvisti osaamistaan tapahtumien tuottamisessa

Blogi: OSMO
Sorsanpesä

Kuva 1. Hotelli Sorsanpesän tilat sopivat erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Keväällä 2024 Osallistujalähtöinen moniammatillinen koulutuspolku OSMO-hanke tarjosi mahdollisuuden osallistua maksuttomasti majoitus-, ravitsemis-, matkailu- ja tapahtuma-alaan liittyville opintojaksoille SeAMKin opintotarjonnasta. Yksi neljästä tarjotusta opintojaksosta oli Tapahtumatuotannon prosessi -opintojakso, joka toteutettiin työelämälähtöisenä verkkokoulutuksena. Koulutuksen tavoitteena oli tarjota eväitä onnistuneen tapahtuman suunnitteluun, toteuttamiseen ja markkinointiin, sekä antaa osallistujille valmiuksia hyödyntää tapahtumatuotannon osaamista osana omaa työtään. Opintojakso on osa Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnon opetussuunnitelmaa ja sen opettajana toimi kulttuurituotannon lehtori Jussi Kareinen.

Opintojaksolle osallistui runsaasti ammattilaisia majoitus-, ravitsemis-, matkailu- ja tapahtuma-aloilta ja myös näistä aloista kiinnostuneita. Yksi heistä oli Hotelli Sorsanpesän myyntipäällikkö Anita Jokilehto, jota pääsimme haastattelemaan kesällä 2024. Tässä blogissa kerrotaan hänen opiskelukokemuksestaan.

Hotellin myyntipäällikkö tapahtumien järjestäjänä

Anita Jokilehto hakeutui OSMO-hankkeen täsmäkoulutukseen, koska tarvitsi tapahtumatuotannon osaamista nykyisessä työssään hotellin myyntipäällikkönä: ”Uudessa työssäni pääsen suunnittelemaan myös tapahtumia ja halusin siihen puoleen lisää tietoa. Ansiotyössä en ole aikaisemmin päässyt tässä mittakaavassa tapahtumia järjestämään.”

Koulutustaustaltaan Anita on ylioppilas ja lisäksi hänellä on myynnin ammattitutkinto sekä liiketoiminnan erikoisammattitutkinto suoritettuna. Lisäksi hän päivittää aktiivisesti osaamistaan erilaisilla kursseilla. Työkokemusta Anitalle oli koulutukseen lähtiessä kertynyt melkein 30 vuotta. Vuodesta -99 lähtien hän on toiminut esihenkilötehtävissä majoitus- ja ravitsemisalalla sekä kaupan alalla. Nykyisessä työssään hotellin myyntipäällikkönä hän on toiminut vuoden verran.

Korkeakouluopiskelun sujuvuus ja haasteet

Korkeakouluopinnot sujuivat Anitan mielestä hyvin, vaikka muihin koulutuksiin verrattuna nyt piti oikeasti tehdä töitä läpipääsemisen eteen. Teams-luennot tuntuivat mukavalta tavalta opiskella, koska hän koki, että työpäivän jälkeen ei välttämättä jaksa enää lähteä minnekään. Opintojakson tehtäviin sisältyi konkreettista kehittämistyötä, mikä sopi tekemällä oppivalle ammattilaiselle hyvin. Haastavinta oli ryhmätyön aikataulujen sovittaminen työssäkäyvien opiskelukavereiden kanssa. Lyhyet täsmäkoulutukset sopivat hänelle hyvin, koska oma jaksaminen ei tällä hetkellä riittäisi pitkiin, useamman vuoden tutkintokoulutuksiin.

Anita

Kuva 2. Anita sai koulutuksesta vahvistusta osaamiseensa.

Uuden osaamisen hyödyntäminen työelämässä

Anita koki osaamisensa koulutuksen myötä vahvistuneen ja hänen mielestään koulutuksen parasta antia olikin uuden oppiminen. Vaikka työssä on tekemällä opittu monia asioita, opintojaksolla tuli hänen mukaansa oikeasti uutta asiaa. Koulutus auttoi Anitan mielestä myös oman osaamisen tunnistamisessa; sai vahvistusta niille asioille, jotka jo osasikin, mutta ei välttämättä vielä ymmärtänyt osaavansa. OSMO-hankkeen koulutusten kaltaisiin opintoihin Anita suosittelee osallistumaan, koska omaa osaamista on aina hyvä päivittää: ”Kun oppii uutta, saa myös uutta pontta omaan työhönsä”. Verkko-opintoihin osallistuminen oli myös hänen mukaansa helppoa, koska sen voi tehdä, vaikka omalta kotisohvalta. Anita otti Tapahtumatuotannon prosessi -koulutuksesta saamansa opit heti käyttöön ja on suunnittelemassa omaa tapahtumaa työpaikalleen hotelli Sorsanpesälle.

Heli Nevala
TKI-asiantuntija

Jk. Haastattelun jälkeen Anita innostui uuden oppimisesta sen verran, että hakeutui tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi SeAMKiin ja opiskelee nyt liiketaloutta työn ohessa.

Blogi on osa Osallistujalähtöinen moniammatillinen koulutuspolku – OSMO-hanketta, jota rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anne-Mari Latvala I p. 040 830 2007 I anne-mari.latvala@seamk.fi
Projektiasiantuntija Minna Luomanen I p. 040 868 0735 I minna.luomanen@sedu.fi

Hankkeen verkkosivut: Osallistujalähtöinen moniammatillinen koulutuspolku – OSMO – SeAMK Projektit