Kokemuksia European Innovation Academy -kurssista

Ihmisiä istumassa ja katsomassa lavalle.
Opiskelijat toivotettiin kurssille tervetulleeksi.

European Innovation Academy -kurssille Portossa osallistui tänä vuonna Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kaksi tradenomiopiskelijaa. Opiskelijat Joni Männikkö ja Juha Peltomäki ovat kirjoittaneet alle kokemuksia kurssista.

Työt aloitettiin heti ensimmäisellä viikolla

Kurssi alkoi 14.7.2024. Ensimmäinen viikko kolmesta koostui tiimin muodostamisesta, asiakastutkimuksesta, tuotteen/palvelun kehittämisestä sekä prototyypin luomisesta. Tehtävää ensimmäisellä viikolla oli paljon ja tahti oli kova, mutta onneksemme mentoreina on maailmanluokan osaajia eri yrityksistä, kuten Disneyltä ja Boltilta. Pääsimme myös kuuntelemaan heidän pitämiä luentoja.

Ensimmäisen viikon kohokohtia olivat Problem Expo, jossa muodostettiin tiimi idean ympärille sekä illallinen Palácio da Bolsassa, jossa tutustuttiin muihin ja kurssi avattiin.Edessä on vielä paljon tehtävää ja mahtavia luentoja, joita odotamme innolla!

Kuva rakennuksesta.
Kurssi järjestetään Faculdade de Economia -rakennuksessa.
Auringonlasku ja paljon ihmisiä katsomassa sitä.
Kaunis auringonlasku.

Ideoita esiteltiin startup expossa

Toisella viikolla pääsimme Portossa European Innovation Academy -kurssilla syventymään markkinointiin. Saimme avuksemme uudet markkinointimentorit, jotka pitivät luentoja, pajoja sekä opastivat työskentelyssä. Suurimmat tehtävät viikolta oli löytää omalle idealle vähintään 100 potentiaalista kiinnostunutta asiakasta tai kolme kiinnostusta osoittanutta yritystä, sekä perjantaina pidettävä startup expo. Startup Expossa niin mentorit, kurssilaiset kuin sijoittajat kiersivät tutustumassa eri ideoihin. Tarkoituksena oli harjoitella pitchausta, saada potentiaalisia asiakkaita ja uusia ideoita/näkökulmia.

Ihmisiä messuilla.
Opiskelijoita Startup Expossa.
Kuva ständistä.
Startup Expossa esillä ollut ständi.

Viimeinen viikko huipentui kymmenen parhaan tiimin grand pitchiin

Kolmannella viikolla taas keskityttiin patentteihin, talouslaskelmiin sekä kurssin kohokohtaan eli sijoittajille pitchaamiseen. Viikko sisälsi jälleen mahtavia luentoja, paneeleja sekä intensiivistä työskentelyä pitchausta varten. Jokainen tiimi pääsi perjantaina vuorollaan pitchaamaan, jonka jälkeen sijoittajat yhdessä valitsivat top 10 tiimiä grand pitchiin, joka oli kurssin viimeinen tapahtuma yhdessä illallisen kanssa.

Ihmisiä istumassa ja kuuntelemassa lavalla tapahtuvaa esitystä.
Ryhmä esittämässä pitchausta.
Kuva tarjoilupöydästä, joka on täynnä ruokaa.
Viimeinen illallinen.

Voimme lämpimästi suositella kurssia yrittäjyydestä kiinnostuneille, sillä kurssi tarjoaa mm. erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet, luentoja ja mentorointia suurien yritysten ammattilaisilta sekä ainutlaatuisia kokemuksia!

Joni Männikkö ja Juha Peltomäki
SeAMKin tradenomiopiskelijat