Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia.

SeAMK on paras korkeakoulu opiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) menestys opiskelijoiden arvostamana korkeakouluna jatkuu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2023 tuloksissa, joissa SeAMK sijoittui toiselle sijalle. Tämä täydentää viimeisten viiden vuoden hienon sarjan, jossa SeAMKilla on ollut kolme perättäistä ykköstilaa sekä yksi sijoitus kolmantena. Sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen parhaat oppimisympäristöt ja työelämäyhteydet. Opetuksessa, opiskelussa, opiskelutyytyväisyydessä, opiskelun tukipalveluissa sekä palautteessa ja arvioinnissa SeAMK sijoittui hienosti toiselle sijalle. Sijoitus kärkikolmikossa tuli lisäksi työelämäneuvonnassa ja opinnäytetyössä. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras bio- ja elintarviketekniikan koulutus

SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

  • Kevään toinen yhteishaku
  • Avoimen väylän haku
  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

  • Laajuus: 240 op, 4

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 25

  • Hakuaika: 11.03.– 25.03.2025

  • Valintakoe 26.05.2025 - 28.05.2025 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

  • Lue hakufaktat

  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

  • Laajuus: 240 op, 4

  • Aloituspaikat:

    • Monimuotototeutus: 4

Elintarvikeinsinöörin opinnot

Bio- ja elintarviketekniikan insinööri-opinnoissasi pääset seuraamaan koko ruuan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruuan raaka-aineisiin kulkien läpi kehityspolun päätyen aina lopulliseen tuotteeseen.

Opintojesi alussa paneudut niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.

Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa myös bio-ja elintarviketekniikan insinööreiksi opiskeleville mahdollisuuden laajentaa osaamistaan oppilaitoksen sisältä aina kansainväliselle bio- ja elintarvikealalle asti. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa, mutta voit valita myös muita SeAMKin opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Opiskelumenetelmät elintarvikeinsinööriksi

Monialaisuus korostuu bio-ja elintarviketekniikan insinöörien opinnoissa heti alkumetreiltä lähtien. Opintojesi alussa voit laboratoriotyöskentelyn kautta perehtyä esimerkiksi kemian, mikrobiologian ja biotekniikan soveltamiseen. Unohtaa ei sovi myöskään työelämän edellyttämiä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.

Laboratorio-, koetehdas- ja tuotantolaitostasoiset oppimisympäristömme on varustettu vastaamaan mahdollisimman hyvin opintojen tarpeita. SeAMKissa pääset työskentelemään esimerkiksi biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratorioissa. Näiden lisäksi laadukkaat Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason tilat odottavat sinua ja muita tulevia bio-ja elintarviketeknologian asiantuntijoita.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Opiskele elintarvikeinsinööriksi verkkopainotteisesti

Verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa suurin osa teoriaopinnoista suoritetaan verkossa joko kokonaan tai osittain. Verkko-opetus voi tapahtua etukäteen määriteltynä ajankohtana (etäopetus) tai opiskelija voi opintojaksosta riippuen opiskella verkossa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Osa opinnoista suoritetaan lähiopintoina Seinäjoella. Ammattikorkeakouluopintoihin sisältyvää harjoittelua ei voi toteuttaa verkko-opintoina. Opiskelu verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa edellyttää hyvää ajankäytön hallintaa, itseohjautuvuutta ja valmiutta itsenäiseen opiskeluun.

Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee sekä etä- että lähijaksojen kanssa. Monimuotoryhmien luento-opetus toteutetaan pääasiassa etäluentoina etäopetusviikoilla. Laboratorioharjoitukset ym. läsnäoloa vaativa työskentely sijoitetaan lähiviikoille. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta. Oppimistehtävät voivat liittyä myös SeAMKin kumppaniyritysten kehittämishankkeisiin.

Erillishakujen kautta valittujen opiskelijoiden monimuoto-opetus toteutuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Elintarvikeinsinööri työelämässä

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle.

Valmistumisen jälkeen työpaikkasi voi löytyä esimerkiksi suuresta maito- ja meijeriteollisuuden tai lihanjalostus- ja valmisruokateollisuuden yrityksestä tai suunnittelutehtävistä insinööritoimistosta. Vaihtoehtoisesti voit toimia esimerkiksi yrittäjänä panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa.

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin